PALVELUMME

Oppaamme ovat kokeneita ammattilaisia.
Järjestämme vuosittain yli 150 opastettua kalastusretkeä omien kalareissujen lisäksi.
Pääset aina sesongin parhaille paikoille!

Opastetulla kalastusretkellämme on hyvä mahdollisuus saada siiman päähän oma ennätyskala! Monet asiakkaistamme ovat siinä onnistuneet: Retkillämme on saatu syksystä 2013-syksyyn 2018-mennessä 201 kpl yli metrin mittaista haukea!

Kevään lohenuisteluviikoillamme veneeseen saatavien lohien keskipaino on noin kymmenen kiloa!

Kalastuksessa on tietyt huippusesongit. Me kerromme retkeä varatessa, mitä kulloinkin on mahdollista saada ja mitä kannattaa lähteä jahtaamaan. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kalastuskokemusta, vaan opastamme alusta pitäen. Toisaalta retkillämme on moni kokeneempi kalamies saanut uusia vinkkejä omaan harrastukseensa.

Voit lähteä kanssamme kalaan vaikka vain muutamaksi tunniksi. Suosittelemme kuitenkin vähintään koko päivän mittaista retkeä, jolloin mahdollisuudet ovat aina paremmat. Koko päivän mittaisille retkille (7 tuntia) annamme myös kalatakuun!

(kalatakuu ei koske lohikalareissuja)

Käytössämme on kaksi venettä heittokalastukseen ja yksi vene uisteluun. Maksimiryhmäkoko kahdella veneellä on 10 henkilöä oppaiden lisäksi.

Ota yhteyttä ja varaa opastettu kalastusretki kanssamme, niin lähdetään yhdessä jahtaamaan elämäsi kalaa!

KALASTUSOPPAAT

Kalastusopas: Mikael Kiviluoto

Mikaelin palava into kalastukseen sekä kiinnostus kokeilla koko ajan uusia tekniikoita takaavat kalaretkesi onnistumisen.

Suurhauen heittokalastus ja merilohen uistelu ovat kalastusmuodoista Mikaelin suosikkeja.

Retkillä kalastetaan eri heittokalastus- ja uistelutekniikoilla, mutta halutessa voidaan kokeilla myös esimerkiksi hauen perhokalastusta, hauen- ja kuhan täkykalastusta tai vertikaalijigausta. Merilohen ja meritaimenen uistelu tapahtuu useimmiten kokonaisilla syöttikaloilla tai syöttifileillä.

Kalastuskokemuksen lisäksi Mikael Kiviluoto on koulutukseltaan merikapteeni ja työskennellyt vuosia kauppalaivoissa maailmanlaajuisessa liikenteessä sekä alusliikenneohjaajana Liikennevirastossa.

Kalastusopas: Mikko Ellmén

Mikon suosikkikala on aina ollut hauki, mutta hän viettää aikaa myös muiden lajien, lähinnä kuhan ja ahvenen parissa. Tämän lisäksi turkulainen Ellmén majailee osan vuodesta Utsjoella kalastaen lohta sekä omaksi ilokseen että tieteen palvelukseen. Ellmén on valmistunut biologiksi Turun yliopiston genetiikan laitokselta. Gradunsa hän teki pyytämistään Tenon lohista.

Ellmén hallitsee useimmat aktiivi- ja passiivipyyntimuodot kevyistä rysistä ja klassisista perhovälineistä vertikaalijigaukseen ja mateen ryöstäjäpilkintään. Hän on myös huippuluokan perhonsitoja ja Ellménin sidoksilla on narrattu lukuisia saaristomeren suurhaukia ja pohjoisen nousulohia.

KALASTUSVENEEMME

V18 (2012) varustettuna Mercury 150 Veradolla ja Minn Kota Riptide Terrova keulasähkömoottorilla, jossa langaton kauko-ohjaus ja "taivasankkuri". Raymarin E90W kaikuplotteri.Saalis - ja syöttikalat pysyvät elossa veneen 100–180 litran vaihtovesisumppujen ansiosta.Venettä käytetään opastetuilla heittokalastus- ja jigausretkillä.

Max. 5 henkilöä + opas.

Jeanneau Merry Fisher 645 (2012) varustettuna 115hv Yamahalla, Wallas lämmityslaitteella ja uisteluvarustuksella. Venettä käytetään merilohen uisteluretkillä Ahvenanmerellä ja Selkämerellä sekä taimenen uisteluretkillä Saaristomerellä. Max. 4 henkilöä + opas.